S.C. EDILUL CGA S.A. aduce la cunoștința utilizatorilor din mun. Câmpulung și comunele Lerești și Valea Mare Pravăț că, în perioada următoare, vor continua acțiunile de control în ceea ce privește legalitatea utilizării serviciului de canalizare.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 31, pct. (14) din Legea nr. 241/2006, cu modificările și completările ulterioare, a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, este obligatorie racordarea utilizatorilor la rețeaua de canalizare.

(14) Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.

Nerespectarea celor prezentate mai sus constituie contravenție și se sancționează, conform art. 39, pct. (5) din Legea 241/2006, cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei, aplicată de personalul împuternicit al Gărzii Naționale.

De asemenea, în cazul unui racord de canalizare executat fără avizul operatorului și fără relație contractuală, S.C. EDILUL CGA S.A. va proceda la desființarea (blocarea/blindarea) acestuia, fără ca utilizatorul să aibă drept la despăgubiri și informarea deîndată a Gărzii de Mediu.

Utilizarea serviciului de canalizare în afara cadrului legal și contractual se sancționează cu plata retroactivă a serviciului de canalizare, consum calculat în sistem paușal, conform legislației în vigoare, sancțiune aplicată de S.C.  EDILUL CGA S.A. și amenda contravențională, sancțiune aplicată de către Garda de Mediu.

 Director General, ing. Mihail Vasilescu

Foto descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.