900 de șoferi au rămas fără permis într-o săptămână

„Poliţia Română a acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe politie 1fondulnerespectării limitei legale de viteză, principală cauză generatoare de accidente rutiere grave.

Într-o singură săptămână, poliţiştii rutieri au constatat aproape 400 de infracţiuni, au aplicat peste 26.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reținut peste 900 de permise de conducere.

În săptămâna 1 – 8 mai a.c., 1.272 de poliţişti, dintre care 1.067 de la rutieră, au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite 435 de echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, într-o singură săptămână, poliţiştii au constatat 391 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 26.657 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 916 situaţii au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie.

Viteza reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului și scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave.

Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

Exemple:

La data de 6 mai a.c., poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1, tronsonul Nădlac – Lugoj, au depistat un bărbat care conducea cu viteză excesivă.

Astfel, în zona kilometrului 560 al autostrăzii A1, un bărbat, din S.U.A., a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism, pe calea unidirecțională Nădlac – Lugoj, cu viteza de 216 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.125 de lei, iar, ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

***

La data de 3 mai a.c., o femeie, de 57 de ani, din municipiul Baia Mare, a fost depistată la km 613 al Drumului Național D.N. 1 în timp ce conducea un autoturism cu 123 km/h, într-o zonă în care limita de viteză este de 50 km/h.

Conducătoarea auto a fost sancționată contravenţional de polițiștii rutieri din Bihor și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.