SRCF CRAIOVA a semnat marți contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a Gării Regale din Curtea de Argeș, contract în valoare de 8,74 milioane lei.
”, ̆ , ̆ și demararea lucrărilor de reabilitare, în așa fel încât în cel mai scurt timp gara să redevină un obiectiv de mândrie pentru Curtea de Argeș.
Gara Curtea de Argeș a fost inaugurată la 27 noiembrie 1898, în perioada domniei Regelui Carol I, lucrare a arhitectului italian Giulio Magini, în același timp fiind dată în circulație și linia CFR Pitești-Curtea de Argeș. Din păcate, în ultimele decenii gara a fost lăsată în paragină. În 2017, la Funeraliile Regelui Mihai I, fațada monumentului istoric a fost acoperită cu pânze uriașe pentru a se ascunde starea deplorabilă în care se afla.
Durata contractului de reabilitare și restaurare este de 36 de luni, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri proprii ale CFR SA. Conform CFR, lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Gara Regală din Curtea de Argeș fiind clădire arhitecturală, declarată monument istoric de importanță națională.”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.