Campania electorală aduce şi unele veşti mai mult populiste decât bune, având în vedere faptul că politicienii tot aruncă praf în ochii românilor, mai nou, sub formă de vouchere.

De această dată este vorba de iniţiativa Guvernului Orban de a da o Ordonanţă prin care acordă sportivilor din cadrul Cluburilor legitimate un sprijin financiar sub formă de voucher în valoare de 300 lei. Un pas înainte pentru sprijinirea copiilor care aleg să facă sport, însă infim în comparaţie cu efortul sportivilor în a obţine performanţă.

Ministrul Tineretului și Sportului Ionuţ Stroe: „Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o măsură, o intervenție urgentă a Guvernului, în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii în țară să practice sport în regim controlat, sigur, într-un regim organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor și entităților sportive din România, în primul și în primul rând, pentru a forma o viitoare generație de sportive. Și spunem lucrul acesta pentru că, din păcate, cifra lor în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc, și anume, o comparație, de exemplu, cu numărul seniorilor este defavorabilă. Deci, avem mai puțin copii, care, practic, ar trebui să asigure o nevoie mult mai mare sportului românesc mâine.
Importanța acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă, în primul rând, în creșterea bazei de selecție pentru viitorul sport de performanță. Cu cât avem mai mulți copii înregimentați în entități sportive, cu atât viitorul sportului românesc poate fi asigurat. Evident că există numeroase beneficii legate de sănătate, sănătatea fizică și, bineînțeles, menținerea unei bune condiții fizice sunt lucruri evidențiate în orice fel de societate dezvoltată, europeană, chiar de Organizația Mondială a Sănătății, chiar de Comisia Europeană, Uniunea Europeană, care sprijină și îndrumă statele în a asigură copiilor activitate sportivă, care să le îmbunătățească sănătatea. Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru acești copii și pentru părinții lor să practice sportul și să aibă acest voucher, care poate să îi asigure, practic, primul echipament sau primele condiții pentru a-și asigura această activitate fizică. Evident, există beneficii sociale și sportul, într-o societate europeană, trebuie privit ca formă de educarea. Educația și modul în care sportul promovează valorile este din punctul nostru de vedere fundamental în dezvoltarea și conturarea viitorului adult, pentru că sportul, odată practicat, aduce disciplină, seriozitate, rigurozitate, acel spirit de echipă, acel spirit de competiție, respectul, fairplay-ul și, bineînțeles, corectitudinea atât de necesare unui viitor adult într-o societate europeană. Programul va începe îndată cu publicarea acestei ordonanțe în Monitorul Oficial. În termen de 10 zile, Ministerul Tineretului și Sportului va emite și normele de aplicare, voucherul va fi unul nominal, va putea fi obținut o singură dată, voucherul va fi netransmisibil. O simplă solicitare pe care copilul odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficientă pentru a transmite mai departe Direcției Județene pentru Tineret și Sport din județul de reședință această solicitare, urmând ca noi, Ministerul Tineretului și Sportului, odată semnând un contract cu o autoritate emitentă, să punem la dispoziție aceste vouchere, care pot fi  folosite de copii în termen de șase luni de la dobândire. Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, țintim un obiectiv de 30.000 de vouchere, a câte 300 de lei, și în condițiile în care programul va avea succes, cu siguranță avem disponibilitate în a-l continua și anul viitor”.

Foto descriptiv

PUBLICITATE ELECTORALĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.