În luna iunie 2017, Consiliul Județean Argeș a transmis o solicitare către Ministerul Sănătății care viza dotarea Spitalului Județean de Urgență cu aparatură de radioterapie.

Ca urmare a acestei solicitări, luni, 11 decembrie 2017, la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Argeș, a avut loc vizita unei comisii de la Agenția Internațională de Energie Atomică de la Viena, formată dintr-un medic oncolog și un fizician medical, comisie care se ocupă de elaborarea rapoartelor în baza cărora Ministerul Sănătății demarează achiziționarea de aparate de radioterapie.

            La Secția de Oncologie s-a vizitat locația destinată pentru construcția unui Centru de Radioterapie și au avut loc, de asemenea, discuții privind propunerea de proiect avansată de Spitalul Județean pentru acest obiectiv. Având în vedere numărul de locuitori, precum și cazuistica cu care se confruntă județul – 17.700 de cazuri înregistrate, cu o medie de 2.200 cazuri noi în fiecare an – este necesară demararea construcției acestui centru de radioterapie.

Se are în vedere și faptul că, pentru aproximativ 70% dintre bolnavi, se recomandă tratamentul cu radioterapie concomitent cu tratamentul cu citostatice și intervențiile chirurgicale. Construcția buncărului ar urma să fie susținută din fonduri de la Consiliul Județean Argeș, iar dotarea cu aparatul de radioterapie de Ministerul Sănătății, printr-un program care are ca destinație alocarea de fonduri pentru aceste achiziții atât de necesare tratamentului afecțiunilor oncologice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.