De departe deputatul Simona Bucura Oprescu este unul dintre cei mai activi parlamentari argeșeni. Recent, deputatul a participat la conferința ”Familia Românească în 2022”. Un eveniment care marchează apropierea celebrării Zilei Internaționale a Familiei.

”Se apropie Ziua Internațională a Familiei, marcată anual la data de 15 mai.

Așa că am acceptat cu interes invitația de a participa recent la conferința “Familia Românească în 2022”, organizată de Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

Mi-am spus părerea sinceră despre familie și, mai ales, despre rolului femeii în interiorul acesteia:

▶În cultura japoneză se consideră că o societate este sănăoasă dacă are femei fericite. Fiindcă acolo unde o femeie este fericită, ea își crește copiii în același mod, deci și societatea evoluează armonios. De aceea cred că fiecare dintre noi ar trebui să avem în vedere modul în care ne raportăm la femei.

Sunt multe stereotipuri și amintesc aici doar două:

➡️ Mamele le spun copiilor lor care urmează să devină soți: “vezi că o să te însori, să nu te conducă femeia!”.

➡️ În momentul în care în familie apar conflicte se spune “el este bărbat, ce este permis unui bărbat nu este permis și unei femei”.

Dacă educația bărbatului este făcută tot de femeie, de ce femeile nu-i învață pe barbați să fie în armonie cu femeile, să aibă grijă de ele și să aibă încredere în femei, dacă este necesar?

💡Cred că toate lucrurile acestea își au originea în familie, iar dacă noi vom ști să creștem ideile din interiorul familiei cu mai multă dragoste și atenție, așa cum ne creștem copiii, atunci vom putea să avem și familii mai trainice și mai fericite!

️ Indiferent dacă suntem bărbați sau femei, suntem în primul rând parteneri și trebuie să ne gândim că armonia este singura lege care trebuie să ne guverneze!”, a comunicat parlamentarul argeșean Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.