„Deși țara noastră a avut parte de o istorie zbuciumată, însemnătatea Regalității pentru poporul român este unul din motivele pentru care ne putem considera un neam binecuvântat. Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de Stat şi Încoronarea primului rege al ţării.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere. În timpul regimului comunist, sărbătoarea de 10 Mai a fost ştearsă din memoria colectivă. Astăzi, 10 Mai este Ziua Regelui, fiind sărbătorită în primul rând de Familia Regală.

Anul acesta este, din păcate, primul 10 Mai fără Regele Mihai, după moartea sa   România fiind mai săracă, iar românii mai singuri. Dar putem fi recunoscători pentru faptul că am fost contemporani cu ultimul monarh al României. Iar evenimentele petrecute în zilele de după trecerea Sa în neființă și emoția din ziua înmormântării Sale, ne demonstrează încă o dată, că există  oameni hărăziți de Dumnezeu să fie iubiți și dincolo de moarte și că românii ştiu să aprecieze, mai devreme sau mai târziu, ce are acest neam mai valoros. Regele Mihai I a fost o personalitate care prin forța împrejurărilor a marcat istoria României și a Europei în ultimii 70-75 de ani. A fost ultimul rege și ultimul mareșal al țării, ultimul șef de stat din cel De Al Doilea Război Mondial rămas în viață, un șef de stat care a avut un rol hotărâtor în schimbarea cursului războiului prin întoarcerea armelor împotriva Germaniei hitleriste.

E important să transmitem generaţiilor viitoare tot ceea ce a însemnat Regalitatea pentru România și, mai ales, să facem tot ce se poate pentru a vorbi copiilor despre istoria frumoasă și curată a neamului nostru, spunând lucrurilor pe nume fără teamă, fără ezitare, fără minciună. Iar urarea “Trăiască Regele!” trebuie să rămână în sufletul nostru ca un imn și o rugăciune, deopotrivă.”, este comunicatul transmis de către PNL Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.